Ringskena

Ringskena

Setting (Infattning)

Vi vet alla hur varje sten är unik, men hur din sten är infattad är minst lika viktigt för hur dess unika egenskaper skall träda fram. Vill du ha ett nättare, elegant utseende eller ett tyngre mer mäktigt utseende?

Det finns en mängd olika fattningar som används för att säkra och sätta fast en lös diamant. Den klassiska prong-fattningen ger till exempel en diamant större framträdande, samtidigt som metallens utseende blir mer diskret. En bazel-fattning ger en illusion av en större diamant och ger en mer dramatisk effekt.
Utforska de mest populära fattningstyperna som används i våra smycken.

Prong setting

Prong-fattningen är det mest klassiska sättet att infatta en diamant eller ädelsten.
Stenen fästs då med fyra eller fler upphöjda metallklor, vilket tillåter ljuset att passera fritt genom stenen.
En vanlig fattning på klassiska solitärringar.

Pavé setting

En pavé-fattning består av ett band som är täckt av flera mindre stenar, så tätt att metallen knappast syns. Väldigt vanligt att man ser detta på vigselringar.
Denna teknik ger hög glans och ett maffigt intryck för dig som gillar när det glittrar mycket.
Dock bör man tänka på att denna fattning gör det väldigt svårt att ändra storlek på ringen.

Channel setting

När en sten är channel fattat är kanten av stenen placerad i en skena på ringen som håller stenen på plats. Likt pavé fattningen ser man denna fattning vanligtvis i vigselringar. Till skillnad från pavé fattningen är denna teknik betydligt säkrare så skenan ramar in stenen dock minskas glansen något eftersom de är inställda delvis under metallen.

Bezel setting

I en bezel-fattning är stenen insvept i en metallring som håller stenen på plats. Det här är ett mycket säkert sätt att infatta en sten.
Bezels kan ha raka kanter, skulpterade kanter eller formas till någon efter dina önskemål.
Denna dramatiska fattnings-teknik kan skapa illusionen av en större sten.

Halo setting

När en rad med diamanter omger en stor centrerad sten kallas det halo-setting. En av de absolut mest trendiga typerna av infattning just nu. Perfekt för dig som älskar en ring med mycket glitter och glans. Denna teknik tillåter dig också att para ihop unika stenar med diamanter, likt Kate Middletons halo-set safirring.

Tension setting

Denna teknik är en modern och vacker metod för att sätta en diamant i en ring. Diamanten "pressas" i ett litet spår mellan två specialtillve

Slava Yurthev Copyright