Metaller

Metaller

Gulguld

Gulguld är historiskt sett den mest traditionella av alla ädelmetaller. Ett populärt val för vigselringar och förlovningsringar i både modern och vintage stil.
Fördelar med gulguld är att den kräver minst underhåll av alla guld färger och är ett relativt mjukt material, därmed enklare för guldsmeder att arbeta med.
En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med gulguld är att den inte rostar, smälter eller korroderar, den behåller sin vackra gyllene glöd i generationer.
Dock behöver man tänk på att gulguld bör poleras och rengöras regelbundet för att behålla sin vackra glans.

Vitguld

Denna populära metall är fortfarande ett klassiskt val för förlovning och vigselringar. Ett billigare alternativ än platina men med liknande yttre egenskaper.

Den silverfärgade vita karaktären är det som gör denna metall så tilltalande. Vid skapandet av vitguld blandar man ofta gult guld, silver, zink, och palladium, vilket gör 18 karat vitguld en hållbar metall, mindre känslig mot repor och perfekt för vardagligt bruk.

För att ge den mycket eftertraktade ljusa glansen, är vitguld pläterat med rodium. Dock kan ytskiktet med tiden slitas bort och kan behöva omrodieras. Vi rekommenderar att man gör detta en gång per år för att behålla ringens glans och lyster.

föredrar vitguld framför gulguld då det kompletterar vita diamanter bättre.

Platina

Platina är den mest populära metallen för förlovningsringar och vigselringar. Denna ädelmetall är extremt hållbar och är dessutom den starkaste av alla metaller.
Det som gör den så speciellt är att den har en låg reflektionspunkt vilket leder till att den inte speglar någon färg på din diamant.

Platinans naturligt vita glans kommer aldrig att blekna eller ändra färg. Detta innebär, till skillnad från andra metaller, att omplätering inte är nödvändig, den kommer alltid att behålla sin skönhet.

Dessutom är platina förlovningsringar nickelfria, vilket gör ett bra val för brudar och brudgummar med känslig hud, platina är mycket allergivänlig och kan bäras varje dag med komfort och lätthet.

Roséguld

Roséguld är den nyaste av de tre guld färgerna och har under den senaste tiden växt sig mycket populär. Många anser att detta är den mest romantiska färgen av alla metaller. Legeringsblandningen av gulguld, silver och koppar, är det som ger denna ädelmetall sin vackra rosa färg.
Roséguld håller bättre än både gul – och vitguld då det innehåller mer koppar, som är väldigt slitstarkt. Den höga kopparhalten bör dock tas i beaktning för dig som är koppar känslig.

Ädelstenar med varmare färg gör sig också mycket bra till roséguld då det plockar upp stenens färg väl.

Slava Yurthev Copyright