Budget

Budget

Att köpa en förlovningsring är en spännande process. Hos Bentara kan du köpa en förlovningsring inom din budget, från bekvämligheten av ditt hem eller din mobila enhet.

Här är några grundläggande riktlinjer för hur man köper en förlovningsring på en budget:

Det viktigaste är att förstå diamantens olika egenskaper samt vilka egenskaper du bör prioritera mer eller mindre.

När det gäller vita (färglösa) diamanter kan de flesta konsumenterna inte med blotta ögat se skillnaden mellan diamanter i den högre delen av klarhetsskalan (från FL - VVS2) och de lägre på skalan som innehåller mycket små eller små inklusioner ( VS1 eller SI1). Många gånger är bristerna endast synliga under 10X förstoring, även om prisskillnaden mellan en FL och en SI1-diamant är väldigt stor.

Tänk på att några slipningar, såsom den populära briljantslipningen, maskerar brister väldigt bra. Så om du är på en budget behöver du inte nödvändigtvis köpa en helt felfri diamant. En lägre klarhet som ser klar ut med blotta ögat är förmodligen tillräckligt.

Samma råd gäller för en diamants färg. Gemological Institute of America (GIA), klassificerar en diamants färg på en skala från D (färglös och mest önskvärt) till Z (minst önskvärt, med en synlig gul nyans).
En "D" eller "F" diamant (färglös) kan enkelt kosta dubbelt så mycket som en "I" (nästan färglös) diamant med samma slipning, även om de flesta inte kan se någon skillnad mellan de två. Om du är på en budget, använd dina ögon som en guide. Du behöver inte köpa en diamant som ligger längst upp i färgskalan.

En diamantslipning hänvisar till jämnheten på den yttre ytan av stenen. När du är på en budget och ska välja slipning är en "good" kvalitet tillräcklig för de flesta fall. De flesta konsumenter kan inte se skillnaden mellan en diamant som är "good" och det dyrare "excellent" slipad.

Även vid valet av metall kan du spara in för att hålla dig till din budget. Vitguld är ett utmärkt alternativ till platina. Även om platina är det föredragna valet av ringmetall, är det också det dyraste av de ädla metallerna som används i smycken. Vitt guld är å andra sidan ett utmärkt och överkomligt alternativ till platina och ett bra val för den budget medvetna. Vitt guld har ett fantastiskt utseende och en vit färg som liknar platina. Vitt guld är också mycket slitstarkt, har en hög repningsfaktor och gör ett utmärkt jobb med att uppmärksamma en diamants briljans.

Är du osäker finns vår kundtjänst alltid till ert förfogande för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat köpbeslut. Vi ger dig den information du behöver för att veta att du får den bästa diamanten för dina pengar.

Slava Yurthev Copyright