Villkor

Villkor

FRAKT

Alla våra beställningar skickas fraktfritt från oss och är fullt försäkrade. Våra paket skickas med FedEx och Postnord. Även fri returfrakt vid alla byten och returer. Detta gäller inom Norden.

BYTEN OCH RETUR

Hos Bentara har du 90 dagars bytesrätt, ångerrätt och öppet köp från beställningsdagen. Är du inte nöjd med ditt köp kan du alltså returnera och byta till en annan vara eller få hela summan återbetald. Detta gäller dock inte om ni specialdesignat smycken eller begärt en ändring på någon befintlig produkt i vår webshop. Det gäller ej heller för diamanter eller diamantsmycken som har ett värde eller pris på över 100.000 kr. Det vi erbjuder då är storleksjustering. Fri bytesrätt gäller en gång per smycke/kund.

För varje beställning så ingår en fri storleksjustering inom 3 månader, sedan tillkommer en kostnad för detta arbete. Efter en storleksjustering gäller ej längre öppet köp. Vid en storleksjustering kan vi komma att göra om gravyren som då ej blir exakt som den var innan.

Återbetalning vid återköp sker med samma betalningssätt som vid köpet. Vid kortköp återbetalas beloppet endast till det kontokort som användes vid köptillfället.

KÖPVILLKOR

§1 Allmänt
Bentara AB ingår endast avtal med myndig (18 år) person. Avtal ingås när en beställning läggs via hemsidan eller mail. Vi kommer då att spara uppgifter om dig för att kunna kontakta dig. Vi följer GDPR-lagstiftningen och du kan när som helst begära ut de uppgifter vi har fått om dig vid din beställning. Väljer du att använda Klarna i kassan så sparar de uppgifter om dig för att kunna slutföra din beställning.

Ändringar i din beställning kan endast göras samma dag som din beställning läggs. Därefter påbörjas tillverkningen. Varorna är och förbli Bentara ABs till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda. Bentara AB har rätt att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Bentara AB kan komma att fotografera de varor som tillverkas till sin marknadsföring.

§2 Leverans
Våra leveranstider är normalt 20 arbetsdagar. För vissa smycken upp till 30 arbetsdagar. Om din produkt levereras senare än detta kommer vi kontakta dig.

För paket som ej uthämtas debiteras den faktiska fraktkostnaden.

§3 Betalning
Du kan betala med kort (Visa/Mastercard/American Express), internetbank (SEB/Handelsbanken/Nordea/Swedbank) eller mot faktura via Klarna som även går att dela upp på 12 månader. Betalningen verkställs när varorna skickas.

§4 Ångerrätt
Din beställning omfattas av ångerrätten som är 14 dagar enligt lag från att du mottagit ditt paket. Vi har en utökad ångerrätt som gäller under en period om 90 dagar från beställningsdagen. Detta gäller om varan är oanvänd och returneras i nyskick med förpackningen samt all dokumentation. Ångerrätten gäller ej egendesignade produkter eller modifierade produkter från vår kollektion. Ej heller på diamanter och diamantsmycken vars pris eller värde överstiger 100.000kr.

§5 Bytesrätt
Byten inom Norden är kostnadsfria och innebär att produkten byts ut mot en billigare eller dyrare produkt samt mellanskillnaden erläggs eller fås tillbaka.

§6 Retur
Bentara erbjuder öppet köp i 90 dagar från beställningsdagen där du får pengarna tillbaka om du ångrar ditt köp. Om produkten är egendesginad eller modifierad gäller ej returrätten. Ej heller om produkten behandlats av en utomstående hantverkare.

§7 Reklamation
Enligt konsumentköpslagen har du 3 års reklamationsrätt. Vid reklamation p.g.a skada eller fel gör vi en bedömning och behöver få smycket skickat till oss. Vid godkänd reklamation kommer antingen produkten att repareras eller ersättas med en ny. Bentara har en utökad livstidsgaranti som gäller fabriksfel (ej slitage).

§8 Sortiment
Vi reserverar oss för ev. ändring i sortimentet och har rätt ta bort produkter ur sortimentet utan förvarning. Detta gäller även slutförsäljning av t.ex diamanter, och vi kommer då föreslå en motsvarande diamant till liknande pris. Vi reserverar oss även mot felaktigt pris och har rätt att makulera en beställning alternativt erbjuda annan motsvarande produkt. Vikter och mått på ringar kan avvika samt utseendet jämfört med bilderna.

§9 Force Majeure
Bentara AB är befriat att fullgöra viss förpliktelse vid särskilda omständigheter såsom ändrad lagstiftning, naturkatastrofer och sabotage. I force majeure gäller även myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt.

§10 Tvist
Klagomål meddelas skriftligt direkt till Bentaras kundservice. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende kan du vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Slava Yurthev Copyright